Jak skrýt „zobrazeno“ u zpráv na Facebooku

Možná jste si všimli, že při psaní zpráv na Facebooku se zobrazuje, zdali si příjemce zprávy danou zprávu otevřel. Pokud mi někdo napíše zprávu a já se na ni podívám, zobrazí se odesílateli hláška „Zobrazeno“ a čas, popřípadě datum zobrazení. Pokud vám vadí, že ostatní vidí, kdy jste si otevřeli jejich zprávy, lze to snadno vypnout. Postačí rozšíření prohlížeče Google Chrome s názvem Facebook Unseen.

Jednoduše stačí nainstalovat toto rozšíření do Google Chromu – odkaz zde. Aplikace by měla fungovat automaticky, pro jistotu se o tom můžete přesvědčit kliknutím pravého tlačítka na ikonu a poté kliknout na „Možnosti„, měla by být zaškrtnuta vlastnost „Block the „seen“ feature of the chat“ (Blokovat vlastnost „zobrazeno“ v chatu) viz následující obrázek.

Rozšíření tak obchází jednu z funkcí Facebooku. Kdo ví, možná ji časem Facebook sám implementuje do svého nastavení, aby tuto funkci mohli uživatelé vypnout